söndag, november 18, 2007

Kaninburen - Borat United 1-5

Sviten fortsätter. Kaninburen beslöt mer eller mindre enhälligt att prova 2-2 istället för 1-2-1 för att få en tydligare ansvarsfördelning, främst i försvaret. Till viss del kanske man kan säga att det gav resultat. När spelet fungerade hade motståndet svårare att komma fram än i tidigare matcher. Däremot visade spelsystemet sin svaghet i andra halvlek, då det stundtals blev två forwards som inte orkade jobba hem istället för en.

Offensivt tycktes 2-2 inte vara till någon större nackdel, tvärtom skapade vi nog lite mer än tidigare. Farliga hörnor, en rökare av Martin S som målvakten vågade stå i vägen för, en boll som framför nästan öppet mål retsamt rullade förbi Martin H:s fot. Och så målet då, av inlånade Tord.

Men: fortfarande rör vi oss för mycket när motståndarna har bollen, i och med att vi tvingas jaga - och alldeles för lite när vi själva har den, i och med att vi knappt utnyttjar en enda tom yta att löpa in i.

Nästa vecka möter vi Lokomotiv, för tillfället bara med en poäng mer än Kaninburens noll. Då fortsätter vi 2-2-experimentet, men kanske med en tilläggsregel om att den ena forwarden tar ett större ansvar för mittfält och defensiv. Jesper känns given i rollen när han gör comeback. Vi har allt att vinna! Korpen is for losers anyway!