måndag, februari 12, 2007

Kaninburen - Funklord 2-4

Jaha...vad ska man säga om den här jävla matchen då?
En enorm Kaninburentrupp (11 spelare, nytt rekord) föll tungt mot ett inte allt för märkvärdigt motstånd.
Som så ofta förr blottar vi oss i matchupptakten... en påpasslig motståndare smäller in en frispark när Masse dirigerar muren. Kaptenen gör självmål. Försynta Kaninburenspelare låter en motståndare promenera rakt igenom försvaret. 0-3 i paus.
Andra halvlek domineras av en extremt noggrann norsk domare. Alla ansatser till fotboll grusades av hans fundamentalistiska tolkning av regelboken. 3 utvisningar och 3000 avblåsningar i en snäll och beskedlig match. Anders Frisk hade varit imponerad.

Varför förlorar vi?
1) Inställningen. Av någon underlig anledning saknas aggressiviteten i varannan match.
Snälla killar får inte kyssa vackra Korpbucklor.
Matchinledningarna är särskilt problematiska. Föreslår att vi tar uppvärmningen på något större allvar framöver......
2)Uppspelen. Kaninburens akilleshäl. Vi måste, måste, måste vårda uppspelen bättre. Spela säkert. Bättre att börja om (tillbaka till målvakt/libero) än att tjonga på chans. Rörlighet ger spelbarhet.

Några andra synpunkter?

Masse var vår bäste spelare i lördags. Mängder av kvalificerade räddningar när 2-mot-1 lägena duggade tätt. Martin S fick äntligen lite utrymme för sin vänsterslägga, prickade ribban vid ett tillfälle. Martin H, Andreas och Ola fick till en utsökt kombination i samband med 2-4 målet.
Några ljuspunkter i ett frustrerande, irriterande, retfullt skavsår till match.....
Målskyttar: Nico, Ola.

Nu dröjer det två veckor till nästa match....återkommer med anmälningar.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Efter min sämsta match någonsin är jag självklart mest kritisk mot mig själv men här är iaf några synpunkter. Uppvärmingen, jag håller med dig Johar, alla borde värma upp bättre, och då inte genom att skjuta så hårt man kan mot mål utan snarare genom att röra på sig (det lärde man sig ju redan i första fotbollsskolan). Uppspelen, herregud vilka dåliga uppspel jag fick till, jag skäms. Jag måste dock be om bättre rörlighet på kanterna, det finns ofta stora ytor som ingen använder. Som det sett ut ett tag nu har liberons nästan enda möjlighet till uppspel varit via mötande forward, det är bra men inte tillräckligt.

måndag, 12 februari, 2007  

Skicka en kommentar

<< Home