måndag, februari 05, 2007

Kaninburen - Skarven 5-5

Glada miner efter matchen i söndags....måste betyda att vi är nöjda, trots att vi tappade poäng. Eller också kan munterheten ha berott på att det var en dramatisk och rolig match.
Böljande spel, utvisningar, konstmål, straffspark i slutminuterna...
Kaninburen inledde i ett rasande tempo och tog ledningen med 2-0, genom skyttekungen Jesper och en påpasslig stolpretur från Ola. Därefter följde en svacka, motståndarna hämtade upp till 2-2. Andreas smäller till med högern från långt håll, bollen studsar på en back. 3-2. Tur och otur jämnar alltid ut sig. Kaptenen försöker sparka höften av en motståndare, en rättvis utvisning, men Kaninburen reder heroiskt ut det numerära underläget.
Andra halvlek är extremt jämn. Andreas viftar en smula med armbågen (en orättvis utvisning). Jesper gör matchens prestation - glider igenom motståndarförsvaret, och avslutar med en konstfull vrickning ur omöjlig vinkel - i numerärt underläge. Kaninburen får straff med en minut kvar och underläge 4-5. "Hårt och lågt" tänker Kaptenen. 5-5. Tredje gången vi spelar 5-5 den här säsongen, underligt nog.

Sammanfattningsvis: Föredömlig aggressivitet och inställning från samtliga spelare. Bitvis ett rappt och effektivt passningsspel. Fortsatta problem i uppspelen (en långboll i uppspelet innebär en förlorad boll 9 gånger av 10.) Och varför släpper vi in så många mål när vi har en så förstklassig målvakt?
Matchens spelare: Måste bli Jesper, ännu en gång. En spelintelligent, ständigt spelbar målskytt, som också tagit på sig rollen som spelfördelare - en spelartyp som Kaninburen saknat länge.... Hedersomnämnanden till Thomas, för dagen löpvillig forward och Ola, för hans oförtrutna forechecking.